Vardy se uzalud žalio

Kazna ostaje ista

Vardy se uzalud žalio

Napadač Leicestera Jamie Vardy uložio je žalbu na odluku FA, koja ga je odlučila suspendovati na dvije utakmice nakon crvenog kartona u meču sa West Hamom.

Ovaj 29-godišnjak je naknadno uložio žalbu nadajući se da će njegova kazna biti ublažena, ali su u Fudbalskom savezu Engleske ostali pri prvobitnoj odluci.

Sada je i otklonjena najmanja dilema oko Vardyjevog statusa i zvanično je poznato da će zbog suspenzije propustiti i narednu utakmicu protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Osim dvije utakmice, Vardy je kažnjen i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Leicester se nalazi na milimetar od osvajanja historijske titule, a u posljednja tri kola potrebna su im samo tri boda da teoretski osiguraju naslov prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi