Vardy: Svaki dan se uštinem da se uvjerim da ne sanjam

Napadač Leicestera sasvim iskreno

Vardy: Svaki dan se uštinem da se uvjerim da ne sanjam

Napadač Leicestera Jamie Vardy je ove sezone naprosto eksplodirao, pobjegao od anonimnosti i postao jedna od vodećih zvijezda Premiershipa.

Vardyjev Leicester se nalazi na prvom mjestu na tabeli, a on je sa 18 postignutih pogodaka vodeći strijelac prvenstva.

"Za mene je sve ovo poput lijepog sna. Svaki dan se uštinem da se uvjerim da je java. Kada sam igrao za Halifax nisam ni pomišljao da ću jednoga dana igrati u Konferenciji, a tek Premier ligi. Ni ja ne mogu da vjerujem da sam danas najbolji strijelac lige", rekao je Vardy, te nastavio:

"Doslovno želim igrati fudbal svakog dana. Od nekih igrača čujete da je ovo za njih posao, ali za mene to nije ni blizu toga. Radio sam mnogo da bih došao do ovoga i sada ću učiniti sve da se zadržim što duže na vrhu. Moram istaći da nije bilo baš najprijatnije kada sam u prošlosti morao raditi puno radno vrijeme, iza mog uspjeha stoji ogroman trud i sada uživam u svakoj minuti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vardy će sa svojim Leicesterom do kraja sezone pokušati napraviti senzaciju svih senzacija i podići pehar pobjednika Premier lige. Do kraja je preostalo 13 kola, a Leicester je trenutno prvi sa pet bodova više od Tottenhama i Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi