Vardy uskoro dobija opasnu konkurenciju u napadu?

Leicester se pojačava

Vardy uskoro dobija opasnu konkurenciju u napadu?

Ekipa Leicestera je najprijatnije ovosezonsko pojačanje u Premier ligi, a tim Claudija Ranierija se trenutno nalazi na poziciji koja iduće sezone vodi direktno u Ligu prvaka.

Iako je prije početka sezone glavni cilj Lisica bio osigurati opstanak, situacija se drastično promijenila u njihovu korist i sada se na King Power stadionu sve glasnije priča o plasmanu u Evropu.

U Leicesteru su svjesni da će biti teško održati ovaj ritam igara do kraja sezone i da je teško očekivati da Jamie Vardy i Riyad Mahrez 'sami' iznesu sezonu.

Na meti ovog kluba nalazi se Seydou Doumbia, napadač Rome koji je prvi dio sezone proveo na pozajmici u CSKA iz Moskve.

Reprezentativac Obale Slonovače se pridružio treninzima Rome, ali Rudi Garcia ne računa na njegove usluge i čini se da će Doumbia sigurno napustiti Olimpico u ovom prelaznom roku.

Britanski mediji pišu kako bi se Doumbia mogao skrasiti baš u Leicesteru, kojem bi još jedan kvalitetan napadač sigurno bio od velike koristi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Doumbia je u ovoj sezoni u 21 utakmici za CSKA postigao 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti