Varea donio bodove Širokom

Čelik poražen na Pecari

Varea donio bodove Širokom

Čelik je nakon prvog dijela vodio sa 1:0 na Pecari, ali je Varea sa dva gola u nastavku donio bodove i pobjedu Širokom.

Prvih 20 minuta igre na Pecari proteklo je bez većih uzbuđenja. Široki je potom nešto pojačao pritisak na gol Zeničana, ali je ubrzo potom uslijedio šok za domaće igrače i navijače.

Tri minute prije dolaska na odmor, Purić je izveo korner, a najsnalažljiviji u kaznenom prostoru domaćih bio je Nikić koji je pogodio za veliko slavlje Zeničana.

Međutim, već u drugoj minuti drugog poluvremena, Široki je izjednačio golom sjajnog Argentinca Vareje. Isti je igrač samo pet minuta kasnije doveo Široki u vodstvo. Šilić je ubacio, a Mirko Hrgović proslijedio loptu za Vareu, koji dovodi Široki u prednost.

Nakon stečenog vodstva, Široki je primirio igru, te uspio osujetiti sve napade Zeničana, koji jednostavno nisu imali snage napraviti preokret na Pecari.

Široki Brijeg – Čelik 2:1

Stadion Pecara. Gledalaca: 500. Sudija: Eldis Prošić. Strijelci: 0:1 Nikić (42), 1:1 – Varea (47), 2:1 Varea (52). Žuti kartoni: Ćutuk (Široki Brijeg), Hasanović (Čelik).

ŠIROKI: Bandović, Diogo, Markić, Ćutuk, Barišić (od 83. Mišić), Šilić, Hrgović, Wagner, Ivanković, Varea (od 75. Karoglan), Kožul (od 82. Martinović).
ČELIK: Bilobrk, Zahirović (od 46. Nemeljaković), Kapetan, Imamović, Purić (od 46. Dilaver), Hasanović, Jurić, Nikić (od 75. Šišić), Jamak, Sadiković, Duro.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.