Varea, Hasanović i Zeljković mogu tražiti novi klub

Ništa od novih ugovora

Varea, Hasanović i Zeljković mogu tražiti novi klub

Nakon sastanka koji je održan u utorak između rukovodstva i fudbalera Željezničara, igrači klub s Grbavice otišli su na zaslužen odmor.

Fudbaleri tima koji je sezonu okončao na drugom mjestu na pauzi će biti do 13. juna kada je Milomir Odović zakazao prozivku za početak priprema za novu sezonu.

Plavi će novu sezonu otvoriti utakmicama u prvom pretkolu Europa lige, gdje će biti u ulozi nositelja, a prema svemu sudeći i sa znatno izmijenjenim igračkim kadrom.

Prema informacijama do kojih je stigao SportSport.ba u Zvorničkoj 27 su odlučili da ne produžuje ugovor s Argentincem Juanom Manuelom Vareom, defanzivcem Mladenom Zeljkovićem i veznjakom Eldarom Hasanovićem.

"Istina je da sam razgovarao, ali i to da smo dobio slobodne ruke da tražim novi angažman. Rečeno mi je da režu budžet i da ne mogu da me plaćaju kao u prethodnom ugovoru", rekao nam je Mladen Zeljković koji je na odmoru u Srbiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako od novog ugovora s Plavima neće biti ništa Zeljković će se 13. juna pojaviti na prozivci.

"Doći ću da razdužim ključ od stana, da se pozdravim s prijateljima. Žao mi je što neću ostati, grad mi je nevjerojatno prirastao srcu", dodao je beskompromisni defanzivac koji će ovog ljeta u potragu za novim klubom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.