Varea i Memija pogađali, Plavi sigurni u Mrkonjić Gradu

Željezničar u osmini finala

Varea i Memija pogađali, Plavi sigurni u Mrkonjić Gradu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Plavi s Grbavice su danas na gostovanju u Mrkonjić Gradu savladali ekipu Slobode s 2:0.

Od samog početka utakmice Željo je imao inicijativu. Iako su bili u znatno izmijenjenom sastavu bez većih problema su odradili ovaj meč i zasluženo su prošli u naredni krug takmičenja.

Juan Manuel Varea je prvi prijetio golu domaćeg tima. Njegov udarac nakon dvije minute igre je bio neprecizan, da bi najbolju priliku za Pave u prvom poluvremenu imao Edi Baša, koji je u 30. minuti pogodio stativu gola Slobode.

Željezničar u prvom poluvremenu nije imao dobru završnicu, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Nastavak susreta ipak donosi i pogotke. Željezničar je do vodstva stigao nakon 20 minuta igre u nastavku. Dosuđen je penal za Plave, a precizan izvođač je Juan Manuel Varea za vodstvo od 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije Željo je završio posao. Mladi Kerim Memija je u 72. minuti pogodio mrežu domaćeg golmana Ilića za sigurno vodstvo od 2:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je tim Admira Adžema bez većih problema ostvario plasman među 16 najboljih ekipa u Kupu BiH.

Kup BiH, 1/16 finala:

Sloboda (MG) - Željezničar 0:2 (Varea 64', Memija 72')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

SLOBODA: Ilić, Šakić, Tadić, Topić, Travar, Kokanović, Miletić, Sladojević, Bereta, Jeftenić, Karalić,

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Kvesić, Kosorić, Memija, Turković, Baša, Varea, Hadžiahmetović, Sadiković, Bogdanović, Hasanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.