Varela zamijenio Dannya

Promjena u selekciji Portugala

Varela zamijenio Dannya

Paulo Bento, selektor Portugala, objavio je jednu promjenu u timu pred presudne mečeve u kvalifikacijama za EURO 2012.

Iskusni Danny je napustio trening kamp iz privatnih razloga i umjesto njega je pozvan Silvester Varela iz Porta. Danny (28) je član Zenita i u ovim kvalifikacijama je odigrao 4 utakmice uz dva gola uz napomenu da je na terenu proveo samo 87 minuta. Varela (26) je sakupio samo šest minuta u pobjedama nad Danskom od 3:1 i Norveškom od 1:0.

Portugal je u grupi H prvi sa 13 bodova koliko imaju Danska i Norveška i ostale su im utakmice sa Islandom u petak i Danskom u utorak. Ova selekcija je redovni učesnik završnice EP od 1996. i uvijek su prolazili grupu (1996. i 2008. četvrtfinale, 2000. polufinale i 2004. finale) uz napomenu da su polufinalisti bili i 1984.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.