Varešanović: Blagi favorit je Željezničar

U bordo taboru vlada odlična atmosfera

Varešanović: Blagi favorit je Željezničar

Željezničar i Sarajevo će u nedjelju na Grbavici odigrati najveći fudbalski derbi u Bosni i Hercegovini i jedan od najvećih gradskih derbija u ovom dijelu Evrope.

Fudbaleri Sarajeva danas su odradili trening na pomoćnom stadionu na Koševu, te u vrlo dobroj atmosferi dočekuju nedjelji derbi kod komšija na Grbavici.

"Očekujem fer i korektnu utakmicu, kako na terenu, tako i na tribinama. Na kraju krajeva, svi smo međusobno prijatelji i nema nikakve potrebe za dizanjem tenzija", kaže u najavi utakmice za SportSport.ba trener bordo tima Mirza Varešanović, koji ističe da su plavi na svojoj Grbavici ipak blagi favoriti.

"Željo je blagi favorit, prvenstveno iz razloga što su duže na okupu i to što igraju na svom terenu. Otišlo im je nekoliko bitnih igrača u odnosu na prošlu sezonu, ali su došli drugi. Zajko Zeba je recimo isti profil igrača kao Samir Bekrić, tako da to ne mijenja mnogo stvari kod komšija".

"Ne bih mogao u ovom trenutku prognozirati rezultat, ali našim navijačima mogu obećati da ćemo u nedjelju na Grbavici dati svoj maksimum", dodao je Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.