Varešanović: Bliži sam odlasku

Na Koševu održana prozivka

Varešanović: Bliži sam odlasku

Održana je prozivka igrača Sarajeva na Koševu, a nisu se odazvali Šćepanović, Arsenijević, Kojašević i Gutić, a pojavilo se i devet novih igrača koji će boraviti na probnom radu do ponedjeljka.

Nogometaši Sarajeva će u ponedjeljak pripreme nastaviti u Fojnici gdje će se zadržati do 29. juna, a zatim će nakon toga bi trebali odigrati neke pripremne utakmice za evropske nastupe u Sloveniji i Međugorju.

Šćepanović, Arsenijević, Kojašević i Gutić nisu se danas pojavili iz poznatih razloga. U pitanju su finansije. Hamzagić je već davno otišao, dok je sa Jahovićem već odavno jasno. Avdić se ponudio da pomogne ekipi na evropskom putu.

Novi igrači koji su se pojavili na današnjemtreningu su: Begić, Spica, Kuč, Džešević, Popović, Huseinbašić, Sokić, Haskić i Šmigalović. Do ponedjeljka bi se trebalo znati ko će od pomenutih igrača ostati na Koševu.

"Ne želim više kroz ovo prolaziti. Svake sezone se mijenja ekipa. Imao sam druge namjere. Tu sam do Skupštine, a ne znam šta će poslije biti. Mada, prije da ću otići. Viceprvaci smo i taj uspjeh je ravan tituli, slagao se neko s tim ili ne. Uz tim koji je ostvario taj rezultat i uz dva - tri pojačanja mogao bih obećati tutulu", rekao je Varešanović, te dodao:

"Zna se ko nas je doveo u ovu situaciju. Volio bih da ti ljudi peuzmu klub, pa da vide kako je teško doći do marke. Sa Bordo prijateljima možemo samo nazadovati. Ja pošteno radim svoj posao i onako kako najbolje znam. Zbog toga što sam takav nekima ne valjam".

Sjednica Skuptšine zakazana je u petak gdje će biti sve mnogo jasnije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.