Varešanović: Došli smo raditi i rušiti negativne tradicije

Velež igra sve bolje

Varešanović: Došli smo raditi i rušiti negativne tradicije

Adnan Beganović

Utakmicom u Lukavici, u kojoj su golom u sudijskoj nadoknadi savladali domaću Slaviju, fudbaleri Veleža su okončali niz od tri gostovanja na početku proljetne sezone.

Rođene raspored na otvaranju proljetne sezone nije mazio. Čak tri gostovanja odradili su izabranici Mirze Varešanovića i to sa poprilično dosta uspjeha. U 16. kolu Premijer lige uzeli su bod Čeliku, potom su u prvom susretu polufinala Kupa minimalno poraženi na Pecari od Širokog Brijega (1:0), da bi jučer u Lukavici s minimalnih 1:0 pobijedili domaću Slaviju.

"Iza nas je jako težak period, naravno mislim na raspored u proljetnom dijelu sezone. Imali smo tri teška gostovanja, no pokazali smo kvalitet. U Lukavici smo sjajno odigrali, ispoštovano je sve ono što smo se dogovorili prije utakmice i na kraju smo uz malu dozu sreće, stigli do trijumfa. Možda smo bolji bili u Širokom, no tada sreća nije bila naš saveznik, ali evo vratilo nam se u Lukavici", za SportSport.ba je istakao trener Veleža, Mirza Varešanović.

"Ova pobjeda nam mnogo znači, mislim da su igrači sad dobili na samopouzdanju pred nastavak sezone. Ja i stručni štab im pokušavamo od našeg dolaska objasniti da imaju kvalitet, da moraju vjerovati u sebe i izgleda da smo konačno u tome uspjeli. Došli smo u Mostar raditi, zasukali smo rukave i rezultati nam idu u prilog. Rušimo neke tradicije, ne znam da li je Velež u posljeratnom periodu uzeo bod na Bilinom polju, da li je slavio u Lukavici i ako jeste, to je bilo vrlo rijetko. Dobili smo i Zrinjski pod Bijelim brijegom, prvi put je Velež u polufinalu Kupa, jednostavno naš rad dolazi na naplatu", dodao je nekadašnji bh. reprezentativac, a danas trener pred kojim je po svemu sudeći dobra karijera.

Trener Rođenih nije zaboravio spomenuti ni agilnu Upravu kluba, koja čini sve što je u njenoj moći kako bi Velež vratila na staze stare slave.

"Drago mi je zbog ljudi koji vode klub. Ulažu maksimalne napore kako bi nam obezbijedili sve uslove za što bolji rezultat. Uspijevaju u tome i mnogo im hvala. I njima pripadaju zasluge za dobre rezultate", zaključio je Varešanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.