Varešanović: Idemo u Evropu u inat svima!

Na Koševu ogorčeni odlukom IO N/FSBiH

Varešanović: Idemo u Evropu u inat svima!

U redovima Fudbalskog kluba Sarajevo su odluku Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine dočekali kao da su očekivali da će upravo to biti odlučeno.

Podsjetimo, IO N/FSBiH na današnjoj je sjednici sa sedam glasova za i sedam protiv, odbio žalbu Sarajeva o zaštiti zakonitosti, te preporuku Komisije za propise, te susret između Slobode i Sarajeva registrovao postojećim rezultatom 1:0 u korist Tuzlaka.

Treneru Sarajeva Mirzi Varešanoviću smo potvrdili informaciju o odluci IO N/FSBiH.

"Moram reći da me nije nimalo iznenadila ovakva odluka Izvršnog odbora", kaže na početku razgovora za SportSport.ba šef stručnog štaba bordo tima Mirza Varešanović.

"Na nama su odlučili da treniraju strogoću. Nas izgleda niko ne voli jer nosimo ime Sarajevo, ali od grada Sarajeva nemamo ama baš nikakve pomoći ni podrške. Svaka odluka N/FSBiH je usmjerena protiv nas", smatra Varešanović.

"Međutim, iako nas pojedinci žele vratiti 100 godina unazad, mi ćemo u inat svima izboriti plasman u Evropu i to na fudbalskom terenu, a ne za zelenim stolom. Iako su mnogi protiv Sarajeva, mi ćemo u inat svima njima pokazati da imamo snage i na kraju sezone osigurati mjesto koje vodi u evropska takmičenja", kategoričan je Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.