Varešanović, ipak, ostaje?

Varešanović, ipak, ostaje?

A. Beganović

Iako je nakon susreta sa Drinom, šef struke bordo momčadi Mirza Varešanović najavio odlazak na kraju polusezone, u razgovoru za San je rekao da još uvijek nije donio konačnu odluku.

"Prije jučerašnjeg derbija mi je potrčalo u susret 30 juniora Sarajeva, na čelu s kapitenom i svi su mi rekli, šefe ako vi date ostavku mi nećemo igrati protiv Želje. Pa zar je manipulišem tom djecom? Oni znaju ko sam i šta sam. Krivo mi je što me jedna mala grupa plaćenika hoće da otjera bez razloga.

Zanimaju me samo svlačionica i igrači. Niko se ne sjeća da sam dao ostavku kada na poziciju sportskog direktorora kada nisma imao pozitivne rezultate", rekao je Varešabnović za San.

U pposljednje vrijeme u javnosti se sve više spominje da Sarajevo od transfera Varešanovića u Olympiakos nije zaradilo ni marke, no ako je vjerovati sadašnjem šefu struke, stvari izgledaju mnogo drugačije.

"Jedini mi je grijeh što sam zajedno sa svojim igračima rekao istinu i to onog momenta kada su me počeli prozivati. Nisam želio da govorim o tome ranije, kako ne bih kvario atmosferu, međutim, sada bio sam primoran da se zaštitim. Ja uzdignute glave i čista obraza gledam ljude. Moj transfer u Olimpijakos 1997. godine koji je iznosio 600.000 maraka je i dalje najplaćeniji u historiji Sarajeva", rekao je Varešanović, te se osvrnuo na njegov eventualni odlazak.

"Rekao sam da odlazim nakon utakmice sa Veležom, ali nisam rekao koje godine! I u drugom dijelu prvenstva imamo utakmicu sa Veležom. Ne povlači se Mirza tako lako, ali preuzimam odgovornost za svoje rezultate i za njih ću uvijek odgovarati", zaključio je Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.