Varešanović: Nije bilo ideje, kreativnosti u sredini...

Velež ispao u polufinalu Kupa

Varešanović: Nije bilo ideje, kreativnosti u sredini...

Edmir Škorić

Široki Brijeg je i u Mostaru savladao Velež s 1:0 i tako se sa ukupnim rezultatom 2:0 plasirao u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Širokobriježani su danas zasluženo savladali Velež u uzvratu polufinala. Jedini gol na utakmici postigao je Mario Kvesić u 69. minuti.

"Očekivali smo tešku utakmicu, znali smo da samo otvorenom igrom možemo parirati dobroj ekipi Veleža. Da je kojim slučajem Velež prošao, ne bi  bilo nezasluženo", istakao je trener Širokog Marijan Bloudek.

"Velež je propustio priliklu u prvoj utakmici. Danas nije bilo ideje, nije bilo kreativnosti u sredini terena. Čestitam Širokom na plasmanu u finalu", kazao je Mirza Varešanović, strateg Veleža.

Kako sada stvari stoje, Široki će u finalu igrati protiv Željezničara, koji u Banjoj Luci vodi s 1:0 nakon prvog dijela.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.