Varešanović: Odlazim nakon Veleža!

Varešanović: Odlazim nakon Veleža!

A. Beganović

Trener Sarajeva Mirza Varešanović potvrdio je u razgovoru za naš portal kako će mu sljedeća utakmica sa Veležom bioti posljednja na klupi bordo tima.

"Razočaran sam odnosom publike koje je danas bila na Koševu i koja je danas bila protiv kluba za koji navija. Izgleda da u našem društvu samo istina ne prolazi, jer smo mi svi zajedno jučer samo rekli istinu, a ovako nam se vratilo. Bilo je teško sjediti na klupi, a ne mogu ni zamisliti kako je bilo igračima tokom ovih 90 minuta kada su im njihovi navijači zviždali. Nisam nikad ni pomislio da se ovo može dogoditi na Koševu. Izgleda da sam se prevario. Neću sada napustiti brod koji tone, iako to mnogi žele, ali evo sada vam kažem da nakon Veleža odlazim. Otišao bih i davno prije, ali nisam htio napustiti igrače, kao što su ih mnogi napustili", rekao je Varešanović.

"Čekaju me igrači da im ja dadnem pare da mogu otići kući za Bajram", potom je rekao Varešanović, pokazavši na trojicu prvotimaca Sarajeva, kojima nećemo ovom prilikom objaviti imena. "Eto na šta smo spali. Igrači nemaju novca da odu kući za Bajram i ja im iz svog džepa dajem da mogu posjetiti porodice za praznike. Sramota je kako su srozali klub", dodao je Varešanović.

"Što se tiče utakmice sa Drinom, ne mogu biti zadovoljan jer smo igrali protiv ekipe koja je zadnja na tabeli. Prokockati bodove na Koševu je svakako neuspjeh, ali s obzirom kakva je situacija i na šta su klub doveli, možda je ovako moralo biti", zaključio je Varešanović u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti