Varešanović: Okrećemo se Olimpicu

Sjajna partija bordo momčadi

Varešanović: Okrećemo se Olimpicu

Adnan Beganović

Jednu od najboljih partija u ovoj sezoni jučer su odigrali fudbaleri Sarajeva koji su na Koševu sa ubjedljivih 5:1 savladali Rudar iz Prijedora.

Iako oslabljena neigranjem pet suspendovanih igrača bordo momčad je u svim elementima fudbalske igre nadigrala goste iz Prijedora. Pet golova postigli su izabranici Mirze Varešanovića, a da je još koja lopta završila u Rudarevoj mreži, uopšte ne bi bilo nezasluženo:

"Istina je, nedostaju nam suspendovani fudbaleri, no koga nema bez njega se mora i može. Možda će nam oni još više nedostajati u nastavku prvenstva jer trenutno imamo nekih 20 igrača u kadru, što je dosita malo. Kartoni i povrede neće nas zaobilaziti, no šta da se radi", rekao je za SportSport.ba trener bordo momčadi Mirza Varešanović, te dodao:

"Ovi momci, koji trenutno brane boje Sarajeva, svaki naš dogovor ispoštuju i na to sam posebno ponosan. JU svakom susretu daju sve od sebe, a tako je bilo i jučer. Disciplinovanom i borbenom igrom lomili smo Rudar i na kraju smo stigli do zaslužene pobjede. U prilog nam je išla i otovrena igra Rudara, koji se na Koševo došao nadigravati, odnosno izabranici Borisa Gavrana igrali su za gol više. Ne kažem da ne bismo pobijedili i da su zatvoreno igrali, ali nama je mnogo lakše kada se naši protivnici žele nadigravati. Iako smo ubjedljivo slavili, Rudar je pokazao da je kvalitetna momčad, o čemu uostalom svjedoči i položaj na tabeli. Malo mi je krivo što smo primili pogodak, koji je došao kao plod naše opuštenije igre u samoj završnici."

U narednom kolu Sarajevo će odmjeriti snage sa Olimpicom, a Varešanović ističe da im je taj duel sada samo u mislima.

"Nema nikakve euforije nakon jučerašnjeg ubjedljivog trijumfa. U narednom kolu igramo sa Olimpicom i od danas su nam sve misli okrenute ka tom susretu. Učvrstili smo se na trećem mjestu premijerligaške tabele, a ako nam se ukaže prilika za nešto više, siguran sam da ćemo je iskoristiti", zaključio je strateg bordo momčadi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti