Varešanović: Ovakve sudije preko veze dolaze na liste!

Trener Veleža ljut

Varešanović: Ovakve sudije preko veze dolaze na liste!

Velež je poražen od Širokog na Pecari, a trener Rođenih Mirza Varešanović nakon susreta bio je vidno ljut i nezadovoljan suđenjem.

"Glavni akteri ove utakmice nisu bili igrači nego sudac. Ne znam kako se zove i ko ga je poslao da sudi. Nisu bila ni dva ozbiljna starta na ovoj utakmici, a on je pokazao ovoliko žutih kartona. Ovo je bila više prijateljska utakmica, a sudac je potpuno podbacio. Katastrofa. Ne znam kako dolaze na listu, a pretpostavljam preko veze. Svirao je penal za nas koji nije postojao. Ne znam šta je s tim htio postići. Moram naglasiti da pobjeda Širokog nema veze sa lošim suđenjem. Široki je zasluženo slavio, jer je kvalitetnija ekipa od nas trenutno. Pitanje je kako ćemo ja i kolega Bloudek sastaviti momčad za slijedeće kolo", rekao je Varešanović.

 

"Obje ekipe su odigrale dobar meč, kao i u Kupu Bosne i Hercegovine. Bila je jako dobra utakmica, nismo bili nadmoćniji iako smo igrali sa igračem više, što govori da je Velež dobar ekipa koja je odlično vođena s klupe. Zadovoljan sam sa ponašanjem i igrom obje ekipe", rekao je strateg Širokog Marijan Bloudek. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.