Varešanović: Ovo je bila uspješna sezona

Sarajevo dočekuje Velež

Varešanović: Ovo je bila uspješna sezona

Fudbaleri Sarajeva će u posljednjoj utakmici ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine na svom Koševu dočekati stare rivale iz Mostara, ekipu Veleža.

Sarajevo ima teoretske šanse da nakon posljednjeg kola izbije na drugu poziciju i to u slučaju da bordo momci savladaju Velež, a da Željezničar izgubi kod Rudara u Prijedoru.

"Iza nas je jedna veoma turbulentna sezona, ali moram reći i uspješna. Mi smo svoj cilj ostvarili i uspjeli izboriti izlazak u Evropu. Sada, kolo prije kraja, imamo još uvijek šanse da završimo kao drugi na tabeli, što bi za ovu ekipu bio pravi uspjeh", rekao je na današnjoj konferenciji za medije trener Sarajeva Mirza Varešanović.

Varešanović se potom osvrnuo na mladi igrački kadar tima sa Koševa, koji je ove sezone izbacio nekoliko interesantnih igrača u prvi tim.

"Ove smo sezone napravili veliki posao jer smo formirali nekoliko igrača iz juniorskog pogona u prvotimce i pokazali da Sarajevo sa našim mladim snagama ima svijetlu budućnost".

"Očekujem da nam naši vijerni navijači dođu dati podršku, a svakako ćemo osluškivati rezultat iz Prijedora, gdje nam je potreban poraz Željezničara kako bi se popeli na drugu poziciju", dodao je Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti