Varešanović: Pišu se neistine

Press-konferencija uoči utakmice sa Širokim Brijegom

Varešanović: Pišu se neistine

U prostorijama FK Sarajevo održana je press-konferencija uoči kup utakmice protiv Širokog Brijega na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Mirza Varešanović koji je bio veoma ljut na natpise pojedinih medija koji nisu tačni, te član uprave Rešid Muratović.

"Situacija u klubu je veoma dobra, ali malo su nas potresla pisanja pojedinih medija koja nisu tačna. Ono što je karakteristično je da prije svake važne utakmice u pojedinim medijima se piše o štrajku. Finansijska situacija jeste teška kao i u ostalim klubovima, ali atmosfera nije nikad bila bolja", prokomentarisao je Mirza Vrešanović neistinite natpise pojednih medija, te još dodao:

"Očito nekome nije stalo da Sarajevo napravi dobre rezultate, pa pokušava sve to narušiti. Mi ne tražimo da nam pomažete, ali nemojte nam ni odmagati. Ima puno pozitivnih stvari vezanih za Sarajevo o kojima može da se piše, kao naprimjer u utakmici protiv Leotara priliku je dobilo pet 19-godišnjaka."

Sarajevo sutra u okviru četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine dočekuje na Koševu ekipu Širokog Brijega, a utakmica će se odigrati u 17h. Šef stručnog štaba, Mirza Varešanović ističe kako samo pobjeda dolazi u obzir, te da neće imati većih kadrovskih problema.

"U utakmicu ćemo ući bez ikakvih kalkulacija, samo pobjeda nas interesuje. Imamo ružan skor protiv Širokog na Koševu, ali nadam se da ćemo to sutra popraviti. Ukoliko budemo pravi, uz podršku naših navijača možemo doći do pobjede. Gutić neće moći nastupiti zbog crvenog kartona iz derbija, dok je Avdić lakše povrijeđen, ali nadam se da ćemo ga sposobiti za sutrašnju utakmicu. Hamzić je skinuo konce, a očekujemo njegov povratak za nekih 10-ak dana."

Bordo tim je neporažen već devet utakmica zaredom, šest u Premijer ligi, te tri u kupu, a 38-godišnji trener Sarajeva očekuje da se taj niz produži do kraja prvenstva.

"Nadam se da će se niz bez poraza produžiti do kraja prvenstva. Međutim i ovdje se vidi da nekome smeta Sarajevo. Daje se prostora nekim drugim ekipama koja naprave niz od tri-četiri utakice, ali nama ne."

Na ovoj press-konferenciji obratio se i član uprave FK Sarajevo, Rešid Muratović koji je predstavio neke planove.

"Od ove utakmice će se moći pratiti utakmice našeg kluba na oficijelnoj stranici fcsarajevo.ba. Osim ove utakmice moće će se pratiti još susret protiv Drine, a na proljeće će se to još unaprijediti, bit će stalni prenos na našem sajtu. Prve dvije utakmice će biti besplatne, a kasnije će se krenuti u komercalizaciju."

Na utakmici između Sarajeva i Širokog Brijega neće biti gostujućih navijača, a sve pristalice bordo kluba morat će kupiti karte za ovaj susret, jer godišnje ne važe.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.