Varešanović: Pokazali smo karakter

Osim Hadžića, povrijeđen i Kojašević

Varešanović: Pokazali smo karakter

A. Beganović

Iako su tokom sedmice ostali bez dva veoma važna igrača, Alaima i Dude, fudbaleri Sarajeva su sinoć, pogotovo u drugom poluvremenu, oduševili svoje navijače i onako rutinski došli do pobjede nad tuzlanskom Slobodom.

"Mogu biti zadovaljan i igrom i rezultatom. Iako u prvom poluvremenu nismo postigli gol, mislim da smo i taj dio dobro odigrali. Posebno me raduje što su moji igrači znali odgovoriti na pritisak. Nakon loše partije protiv Slavije, te 0:0 na poluvremenu u sinoćnjem susretu, nisu gubili glavu. Igrali su strpljivo i rezultat je morao doći", rekao je za SportSport.ba šef struke bordo momčadi Mirza Varešanović, te dodao:

"Također se želim zahvaliti navijačima jer su nam doista tokom svih 90 minuta davali bezrezervnu podršku. Nisu bili nezadovoljni ni nakon prvog poluvremena i to nam mnogo znači. Nadam se da će u narednim susretima podrška s tribina biti još veća, a ja mogu obećati da će se moji izabranici u svakom susretu boriti do posljednjeg atoma snage."

Gorak ukus na pobjedu ostavila je povreda iskusnog Damira Hadžića kojem je krajem susreta pukla ahilova tetiva, te će najvjerovatnije propustiti cijelu sezonu, no to nije sve, kako sada stvari stoje i Kojašević će propustiti susret sa Čelikom.

"Doista sam tužan zbog Damirove povrede. Mnogo će nam nedostajati njegovi, kako ljudski tako i igrački kvaliteti. Prošao je pripreme, spremio se fenomenalno, ali život je takav. Međutim, njegova povreda nije jedina. Najvjerovatnije protiv Čelika neću moći računati ni na Kojaševića koji se opet žali na bolove u preponama. Prate nas ti pehovi, no izdržat ćemo", ističe Varešanović.

Iako je sezona u punom jeku, prelazni rok još nije gotov, a s obzirom na odlazak Alaima i Dude, te povrede Hadžića i Kojaševića, bordo momčad će najvjerovatnije morati još trgovati.

"Nalazimo se u dosta teškoj situaciji što se tiče igračkog kadra. Nisam tip koji kuka, ali ovi odlasci i povrede su nas poremetili. Ne želim sada razmišljati o pojačanjima, bitno je da dobijemo dva naredna susreta, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje. Očekivanja su velika tako da bi nam dobro došlo osvježenje u momčadi. Imamo mnogo mladih igrača i ja sam sretan radi toga, no pitanje je koliko oni mogu podnijeti teret tokom sezone. Ponavljam, nakon Čelika i Zrinjskog vidjet ćemo šta i kako dalje što se tiče eventualnih pojačanja", zaključio je Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.