Varešanović: Ponosan sam na igrače

Velež slavio u Trebinju

Varešanović: Ponosan sam na igrače

Nakon nepotpunog petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine mostarski Velež nalazi se na čelu tabele, nakon današnje pobjede u Trebinju.

Velež je dosta lakše od očekivanog, po veoma toplom vremenu, slavio sa minimalnih 1:0 protiv Leotara u Trebinju u susretu u kojem su Rođeni mogli dati barem još četiri gola, ako je suditi po prilikama.

"Prvi dio utakmice smo odigrali loše. Leotar je bio bolji u prvom poluvremenu i stvorili su nekoliko dobrih prilika, te pogodili i stativu, a mi jednostavno nismo ličili na sebe", kaže trener Veleža Mirza Varešanović za SportSport.ba.

"Međutim, u nastavku su igrači zaigrali onako kako smo se dogovorili i to je odmah urodilo boljom igrom. U periodu od 50. do 70. minute smo stvorili četiri, pet stopostotnih prilika, ali ih nismo realizovali. Naravno da sam zadovoljan sa pobjedom na strani, ali ponovo stvaramo mnogo prilika koje ne koristimo i to ćemo morati popraviti. Ipak, sasvim zaslužena pobjeda protiv Trebinjaca i ovom prilikom želim istaći da sam ponosan na svoje igrače, ali i navijače koji su u velikom broju stigli u Trebinje i bili nam velika podrška sa trbina", dodao je Varešanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.