Varešanović priželjkuje  nastavak serije

Varešanović priželjkuje nastavak serije

E. Škorić

Jedan od dva derbi susreta 6. kola Premijer lige igra se večeras od 18 sati i 30 minuta na Koševu. Lider prvenstva FK Sarajevo ugostit će drugoplasirani Borac, a tom smo prilikom razgovarali sa trenerom Bordo tima, Mirzom Varešanovićem.

"Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i ja se nadam da ćemo u tom ritmu nastaviti. Sada nam dolazi Borac, to je po meni derbi kola, budući da igraju prvoplasirani i drugoplasirani. Što se tiče Borca, gledao sam ih protiv Čelika. Međutim i oni su u fazi sklapanja ekipe, šest-sedam je novih igrača i novi je trener. Nadam se da ćemo nastaviti seriju i ostvariti novu pobjedu. Mislim da ćemo na krilima navijača slaviti", kazao je trener Sarajeva Mirza Varešanović za SportSport.ba, dodavši:



"Handžića boli trbušni zid. Obnovio je tu povredu u utakmici sa Italijom na Grbavici. Ipak, vjerujem da će nastupiti u ovoj utakmici. Što se Muharemovića tiče, on će biti spreman do Prijedora."

Varešanovića smo pitali za mišljenje o pobjedi nad Luksemburgom, odnosno porazu na Koševu protiv Francuske u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajinu i Poljsku.

"Poznati smo da lako padamo u tu euforiju. Isto kao i u Sarajevu. Svi spominju titulu, a tek je prošlo pet kola. Što se tiče reprezentacije, digla se euforija protiv Luksemburga i svi znamo da ti ljudi nisu profesionalci. Možda smo mi previše lako shvatili Francusku, koja je puno kvalitetnija u ovom momentu. O rezultatu ne bi ništa govorio, ali ja sam razočaran pristupom igrača u državnom dresu. Da je pristup bio bolji, vjerovatno bi i rezultat bio bolji. Morali smo napadati, a mi nismo šanse stvorili. U jednu ruku, žao mi je Ibiševića. Kada je izlazio svi sa tribina su mu zviždali, a on to nije zaslužio."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.