Varešanović: Protiv Travnika i GOŠK-a iskupiti se za Orašje

Trener Olimpika nakon žrijebanja parova

Varešanović: Protiv Travnika i GOŠK-a iskupiti se za Orašje

A. Beganović

U osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine snage će između ostalog odmjeriti Olimpik i GOŠK.

Nekadašnji premijerligaš, Olimpik, u Kupu želi napraviti što bolji rezultat, a šef struke sarajevskog kluba Mirza Varešanović zadovoljan je današnjim žrijebom.

"Zadovoljan sam, dobili smo ekipu s kojom možemo igrati. Mislim da nema favorita u ovom duelu, a zadovoljan sam i činjenicom da ćemo igrati na domaćem terenu. GOŠK je klub koji je prošle godine igrao u rangu u kojem mi danas igramo i koji u Premijer ligi pruža solidne partije, no siguran sam da se možemo "nositi" sa ekipom iz Gabele", za SportSport.ba je istakao šef stručnog štaba Olimpika, Mirza Varešanović.

Olimpik je u prošlom kolu na Otoci pretrpio poraz od Orašja, a Varešanović se nada da će se njegovi izabranici već u narednim susretima vratiti na pobjedničku stazu.

"Nismo očekivali taj poraz, no tako je to u fudbalu. Zaboravili smo susret sa Orašjem i mislima smo se okrenuli Travniku. Gostujemo na Piroti, pa slijedi duel sa GOŠK-om i tu vidimo priliku da se vratimo na pobjedničku stazu. Naravno da neće biti lako, no imamo kvalitet i siguran sam da će igrači odgovoriti na najbolji način", zaključio je Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi