Varešanović: Samo nas pobjeda zanima

Optimizam u redovima bordo momčadi

Varešanović: Samo nas pobjeda zanima

Najzanimljiviji susret 28. kola Premijer lige sutra će na Koševu odigrati Sarajevo i Široki. Povodom ovog derbija, koji bi mogao dati putnika u Evropu, u prostorijama FK Sarajevo održana je press konferencija.

Šef stručnog štaba bordo momčadi, Mirza Varešanović, uvjeren je da će njegovi izabranici sutra upisati tri boda.

"Ovo je meč lopta za nas. Imamo negativan skor sa Širokim Brijegom, no došlo je vrijeme da se i mi radujemo. Daćemo svoj maksimum i uvjeren sam da ćemo pobijediti, te tako ostvariti svoj cilj, a to je izlazak na evropsku scenu. Igramo na Koševu i iako bi nam u nekim kalkulacijama i bod bio dovoljan, zanimaju nas samo tri", rekao je Varešanović i dodao:

"Mislim da Široki neće krenuti ofanzivno. Ulog je prevelik i očekujem dosta borbenu utakmicu. Njihov najopasniji igrač je Wagner i od njega nam prijeti najveća opasnost. Međutim, ne smijemo zaboraviti niti iskusnog Šilića, te mladog Zakarića, kojem ovom prilikom čestitam na potpisu za Dinamo. Imali smo tokom ove sezone mnogo utakmica od velike važnosti, a pokazali smo da se možemo nostiti sa tim pritiskom."

Stoper bordo momčadi, Sedin Torlak, također je optimističan pred sutrašnji duel, a uvjeren je da uz veliku pomoć sa tribina, on i njegovi saigrači mogu slaviti.

"Bili smo treći i tu ćemo ostati do kraja prvenstva. Svi znamo šta nam znači ova utakmica, pa nam motivacije neće nedostajati. Sutra ćemo naplatiti sve kikseve koji su nas pratili tokom ove sezone.Tkom cijele sezone smo imali veliku podršku navijača, a nadam se da će tako biti i sutra. Mogu obećati da ćemo na terenu ostaviti i posljednji atom snage, kako bi im se odužili za to", rekao je Torlak.

Varešanović sutra neće moći računati na Obuću, koji ima tri žuta kartona, te na Pehlića, koji je zbog povrede koljena izgubljen do kraja sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti