Varešanović: Slavićemo u derbiju

Odbrojavaju se dani pred derbi

Varešanović: Slavićemo u derbiju

A. Beganović

Četiri dana ostala su do najvećeg bh. derbija. U subotu će na Koševu snage odmjeriti naša dva najveće kluba, Sarajevo i Željezničar. Obje momčadi u posljednje vrijeme pružaju sjajne partije, pa nas po svemu sudeći očekuje dobra i neizvjedna utakmica.

Trener Sarajeva, Mirza Varešanović, polako slaže kockice u bordo momčadi, a pred veliki gradski derbi nekadašnji reprezentativac BiH uvjeren je da će se on i njegovi izabranici radovati nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

"Iz kola u kolo igramo sve bolje. U nedjelju smo u Istočnom Sarajevi pokazali svoju snagu i raduje me što smo upravo pred derbi ušli u formu. U duelu sa Slavijom priliku sam dao nekim mlađim igračima, koji su istu iskoristili na najbolji mogući način. Ovo se posebno odnosi na mladog Kenana Handžića koji je po mom mišljenju bio igrač utakmice", rekao je za SportSport.ba Mirza Varešanović i dodao:

"Prezadovoljan sam što su mladi igrači pokazali da se na njih može računati. Kvalitete mladog Handžića uočio sam i prije mog dolaska na klupu Sarajeva. Odlučio sam mu pružiti priliku i nisam pogriješio. Utakmica sa Slavijom pokazala je da je došlo vrijeme da djeca Sarajeva preuzmu glavnu ulogu u momčadi. Dok sam ja na klupi momci iz našeg omladinskog pogona dobijat će šansu."

U subotu je na rasporedu najveći bh. derbi. Sarajevo će ugostiti Željezničar, a Varešanović ističe da momčad s Grbavice nema šta tražiti u ovom duelu.

"Ja i moji izabranici s nestrpljenjem očekujemo subotu i duel sa Željezničarom. Plavi s Grbavice igraju u dobroj formi i sve mi se čini da će ovo biti najbolji posljeratni derbi. Gledao sam Želju u Banja Luci i mogu reći da se radi o kvalitetnoj momčadi, koja je izvrsno fizički pripremljena i koja svih 90 minuta igra u istom ritmu. Uočio sam i neke nedostatke u igri naših komšija koje ćemo mi pokušati iskorisiti", rekao je Varešanović i dodao:

"Međutim, uz svu kvalitetu koju posjeduje, Željezničar na Koševu nema šta tražiti. Ne samo Željezničar, nego niti jedna momčad u Premijer ligi. Prije susreta sa Slavijom govorio sam svojim izabranicima da su nam za Evropu potrebne četiri pobjede. Sada nam trebaju još tri i siguran sam da ćemo do istih doći. Ponavljam, očekujem najbolji derbi u posljeratnom periodu, ali i pobjedu svoje momčadi."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.