Varešanović: Tri boda kao uvertira za derbi

Uoči duela sa Travnikom

Varešanović: Tri boda kao uvertira za derbi

A. Beganović

U okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će na Koševu snage odmjeriti domaće Sarajevo i Travnik, a šef stručnog štaba bordo momčadi Mirza Varešanović uvjeren je u pobjedu.

"Atmosfera u momčadi je sjajna i nakon reprezentativne pauze svi s nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Dobro smo radili za vrijeme spomenute pauze i svi se nadamo da ćemo na svoj konto upisati nova tri boda", rekao je Varešanović za SportSport.ba i dodao:

"Travnik ima sasvim solidnu momčad, tako da se niti u jednom momentu ne smijemo opustiti. Bodovni saldo Vezira dovoljno govori o njihovoj kvaliteti, a kada uzmemo u obzir da sve momčadi u duelima sa Sarajevom imaju motiv više, onda s pravom moramo biti oprezni. Međutim, smatram da smo u ovom trenutku kvalitetniji, te da uz dobar pristup i zalaganje tokom svih 90 minuta, naša pobjeda neće doći pod znak pitanja."

Šef struke bordo momčadi još uvijek ne zna koji će jedanaest igrača sutra istrčati na teren.

"Još uvijek ne znam koji će jedanaest igrača sutra istrčati na teren. Handžić je rovit, a Torlak, Džakmić i Hamzagić imaju po dva žuta kartona, pa postoji velika mogućnost da nekog od njih odmorim, odnosno sačuvam od eventualne suspenzije pred veliki gradski derbi. Međutim, siguran sam da će oni koji dobiju priliku istu znati iskoristiti, te da će obradovati naše vjerne navijače", zaključio je Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.