Varešanović: Uz pomoć navijača do pobjede

U bordo taboru optimisti

Varešanović: Uz pomoć navijača do pobjede

A. Beganović

Nakon dvosedmične pauze u subotu i nedjelju na rasporedu je 6. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Jedan od dva derbija igrat će se na Koševu gdje domaće Sarajevo dočekuje Borac.

Atmosfera u redovima bordo momčadi je izvanredna, a šef stručnog štaba Sarajeva Mirza Varešanović uvjeren je da će njegovi izabranici nastaviti s pobjedničkom serijom.

"Pauzu u prvenstvu smo iskoristili na najbolji mogući način. U Međugorju smo odradili mini pripreme i mogu vam reći da sam i više nego zadovoljan", rekao je za SportSport.ba Mirza Varešanović i dodao:

"Za nedjeljni susret možda neću moći računati na Kenana Handžića, koji ima problema s trbušnim zidom. Danas će naš liječnički tim obaviti pretrage nakon kojih ćwemo znati mnogo više. S druge strane Veldin Muharemović se oporavvio, tako da će on biti u kombinacijama."

U goste Sarajevu dolazi neugodni Borac, koji početkom sezone mnogo bolje partije pruža u gostima.

"Pravo da vam kažem, ne poznajem dovoljno momčad iz Banja Luke. Gledao sam njihov duel protiv Čelika, no pitanje je koliko se može nešto uočiti na jednom susretu. Mislim da se radi o kvalitetnoj momčadi, no isto tako mislim da oni sami sebe još uvijek ne poznaju dobro jer se radi o momčadi koja je prepuna novih igrača", ističe Varešanović

"Bitno je da mi budemo pravi, da ostavimo srce na terenu, a onda ni rezultat neće izostati. Protiv Borca, kao i protiv svake momčadi na Koševu smo favoriti. Očekujem i veliku podršku s tribina i nadam se da ćemo se na kraju ponovo radovati s našim vjernim navijačima", dodao je za kraj razgovora trener bordo momčadi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.