Varešanoviću se sprema otkaz?

Slaviša Božičić preuzima Sarajevo

Varešanoviću se sprema otkaz?

Mirza Varešanović bi mogao sjediti po posljednji put na klupi Sarajeva u subotnjoj utakmici kada na Koševu bude gostovala tuzlanska Sloboda.

Naime, kako tvrde izvori bliski bordo klubu, dani trenera Sarajeva Mirze Varešanovića na klupi bordo tima su odbrojani. Predsjednik Sarajeva Zijad Blekić u srijedu navečer je održao sastanak sa određenim ljudima iz kluba, a tema sastanka je bila promjena u vrhu stručnog štaba.

Sarajevo je poraženo u prvom kolu na gostovanju u Lukavici kod Slavije (1:2), a na tom susretu našao se i nekadašnji trener Modriče Slaviša Božičić, koji je (bio) najozbiljniji kandidat za preuzimanje klupe kluba iz Istočnog Sarajeva.

Međutim, Božičić je na tom susretu primjećen i od članova Uprave Sarajeva, pa postoji mogućnost da upravo ovaj stručnjak naslijedi Varešanovića na klupi bordo tima. U prilog ovome govori činjenica kako se Božičić raspitivao za igrački kadar Sarajeva, te za stanje u klubu kod svojih prijatelja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Također, po kuloarima se spominju i još neka imena kao potencijalni naslijednici Mirze Varešanovića, prije svih Husref Musemić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti