Vargas se raduje nastupima za Peru

Vargas se raduje nastupima za Peru

Edmir Škorić

Dobrim igrama u utakmicama Fiorentine protiv Bologne i Palerma, Peruanac Juan Manuel Vargas dobio je poziv nacionalne vrste, te se raduje nastupima za svoju reprezentaciju.

Juan Manuel Vargas odlično se pokazao u redovima Fiorentine u dvomeču protiv Sportinga, te utakmicama protiv Bologne i Palerma u Seriji A, što svakako potvrđuje i poziv peruanskog selektora.

Naime, Peru sada čeka kvalifikacione utakmice protiv Urugvaja i Venezuele.

"Za mene je uvijek bilo uzbuđenje biti izabran i predstavljati svoju zemlju. Na svu sreću imao sam dobar početak sezone s Fiorentinom, i ja namjeravam ovako nastaviti."

"Sve što želim učiniti je igrati. Nije mi bitno gdje ću igrati, da li će to biti jedna od defanzivnih pozicija, ili više ofanzivna gdje često igra, želim samo kvalitetno obaviti ono što radim", završio je Vargas.

Na njegovu i žalost svih Peruanaca, Peru je već ranije eliminiran iz kvalifikacija za SP, što znači da su naredne dvije utakmice za njih bez velike važnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti