Čudni su putevi fudbalski: Za nekoliko godina od Lazija i Vatrenih do četvrte lige
FOTO - EPA

Slobodan pad u karijeri

Čudni su putevi fudbalski: Za nekoliko godina od Lazija i Vatrenih do četvrte lige

A. Beganović

Nekadašnji golman Lazija, Rijeke i Osijeka karijeru nastavlja u četvrtoj ligi Hrvatske.

Da su fudbalski putevi nepredvidi najbolje govori primjer nekadašnjeg hrvatskog reprezentativnog golmana i do prije dvije godine člana slavnog talijanskog Lazija Ivana Vargića.

Naime, nakon sjajnih partija u Rijeci pomenuti golman je 2016. godine potpisao četverogodišnji ugovor sa rimskim klubom.

Međutim, ispostavit će se veoma brzo, da je dolazak u Rim za Vargića ipak bio "prevelik zalogaj" s obzirom da se u Laziju nije uspio izboriti za "mjesto pod suncem".

Nakon dvije godine sjedenja na klupi i tribinama Vargić je posuđen u Anorthosis, no ni na Kipru se nije proslavio, odnosno u sezoni 2018/2019 skupio je samo deset nastupa.

Početkom 2020. Lazio ga ponovo posuđuje, ovaj put tadašnjem slovenačkom drugoligašu Koperu s kojim je na kraju sezone 2019/2020 potpisao jednogodišnji ugovor.

Ukupno je za Koper odigrao 32 uztakmice, a u prošloj sezoni nije imao kluba. No, nakon godinu dana pauze pronašao je novi klub koji nastupa u četvrtoj ligi Hrvatske.

Radi se o NK Krk, koji ima velike ambicije, a dolazak Vargića u ovaj klub zapravo i govori o njima. Prije nekoliko godina bio je član Lazija, samo nebo mu je bila granica, a danas je u redovima hrvatskog četvoroligaša. Čudni su putevi fudbalski...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi