Novi transfer rok, nove priče: SMS konačno odlazi, poznato ime novog kluba?

Reprezentativac Srbije

Novi transfer rok, nove priče: SMS konačno odlazi, poznato ime novog kluba?

E. Ganibegović

Sergej Milinković-Savić planira napustiti Lazio tokom ljetnog prijelaznog roka.

Veznjak ne oskudijeva s ponudama, što se konstantno događa godinama. No, predsjednik njegovog kluba Claudio Lotito nije ga, kako je sam priznao, htio pustiti za iznos ispod sto miliona eura. 

Kako prenosi Football Italia, Juventus je na pole poziciji za njegov potpis, ali ga Lazio ne želi prodati suparniku u Seriji A. 

Osim Stare dame, za usluge Srbina zainteresovana su još tri engleska kluba: Chelsea, Manchester United i Newcastle, koji je prošle godine postao najbogatija momčad svijeta.

Lotito sada u zamjenu za Milinković-Savića traži "samo" 65 miliona eura, ali niti jedan engleski klub nije spreman platiti toliko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, očekuje se da će Lazio pregovarati s Britancima, jer je prije nekoliko dana s njima lično pregovarao sportski direktor Igli Tare. Sergej Milinković-Savić postigao je 11 golova i 12 asistencija za Lazio u nedavno završenoj sezoni, u 47 odigranih utakmica.

Prije Lazija SMS je igrao za Genk, te za Vojvodinu o austrijski GAK kao omladinac.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Ovaj čitavu svoje karijeru odlazi a nikad da ode.
3 1
sslazio
Novinari su od njega napravili ovo sto je sad. Koliko puta je napravio transfer to nije normalno. A lik je inace jedan od onih igraca 'na zemlji', ne zamara se transferima niti bilo cim. Lotito je postavio cijenu od 80 miliona eura i jednostavno ne pregovara ispod. Inace je velika zelja Juventusa, to svi znaju, ali oni para nemaju iako bi cijela Italija voljela da ga vidi tu. Ali eto, i novinari moraju od neceg zivit pa makar od lazi. A inace, nijedan od navedenih timova trenutno ne pregovara s njim vec Chelsea.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi