Varteks udaljio "bile" od Dinama

Senzacija u Splitu

Varteks udaljio "bile" od Dinama

Edmir Škorić

Posljednja utakmica 29. kola HNL-a donijelo je pravo iznenađenje, a priredili su ga igrači Varteksa koji su na "Poljudu" večeras sa 0:1 pobijedili Hajduk, te tako Splićane udaljili od titule. Hajduk ovim porazom zaostaje 4 boda za "modrima".

Splitski Hajduk krenuo je agresivno od prve minute, pokazali su veliku želju za pobjedom kojom bi ponovo bili rame uz zagrebački Dinamo. No, prvu pravu priliku već u 6. minuti imali su gosti, kada se Umlek probio po desnoj strani, ubacio u sredinu za Vukmana koji ipak puca pored lijeve stative Subašića.

Vrijeme je proticalo, a mreže su mirovale. Nervoza na licu Hajdukovog trenera, Ante Miše, vidjela se nakon pola sata igre. Kada je naš reprezentativac Boris Pandža promašio jednu loptu koju je ubacio Carlos, Mujanović je zamalo došao do prilike za gol pred golom Hajduka.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0, što je, itekako, više odgovaralo gostima iz Varaždina. Činilo se kako će sudac Mlakar svirati jedanesterac za "bile" kada je Kale pao u duelu sa Lučićem, no nije se oglasio i nastavilo se od "nule".

Igrala se 55. minuta, Vejić je ukrao loptu Mujanoviću na 30 metara i uspio doći do gola Hajduka, ali Subašić spašava svoj tim. Ulaskom Oremuša i Jerteca umjesto Tičinovića i Linića, Hajduk se otvorio i okružio gol gostiju iz Varaždina. Odličnu priliku za goste propušta Smrekar, kada mu Subašić brani udarac sa nekih pet metara. Nedugo zatim isti igrač donosi gol odluke, gol kojim se vjerovatno ruši Hajduk san. Cijeli Poljud bio je utišan. Berzovac je odlično proigrao svog suigrača, a ovaj lijevom nogom pogađa gol ispred Buljata, koji je prethodno zakasnio za napadačem Varteksa.

U igru je u 70. minuti ušao i bh. internacionalac Mladen Bartolović, koji je ove sezone postigao dva pogotka, te se na terenu pridružio Borisu Pandži i Senijadu Ibričiću, koloniji naših igrača u dresu Hajduka. Najbolja prilika za Hajduk, sigurno je bila ona Kalinića iz 81. minute, kada sam izlazi ispred golmana Drevena, ali ovaj ga uspijeva pročitati i odbraniti njegov udarac. U sudačkoj nadoknadi Hajduk je došao do gola, koji je, na njihovu žalost, poništen zbog igranja rukom napadača Kalinića. Najprije je Pandža odlično ubacio sa lijeve strane, a napadač "bilih" se, nehotice, poslužio rukom. To je bila i posljednja prilika na utakmici.

Hajduk - Varteks 0:1
HAJDUK: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Šerić - Gabrić, Linić, Skoko, Tičinović - Ibričić, Kalinić.
VARTEKST: Dreven - Carlos, Prahić, Lučić, Conjar - Golubar, Vukman, Mumle, Brezovec, Smrekar, Mujanović

Sudac: Dalibor Mlakar (Zageb)

Svi rezultati 29. kola:
Hajduk - Varteks 0:1
Dinamo - Rijeka 4:0
Slaven Belupo - Šibenik 1:0
NK Osijek - Zadar 1:0
Cibalia - Croatia S. 3:0
Zagreb - NK Inter Z. 1:0

Tabela: 1.Dinamo 67, 2.Hajduk 63, 3.Slaven 48, 4. HNK Rijeka 47, 5.Šibenik 43, 6.Zagreb 40, 7.NK Osijek 38, 8.Vartekst V. 35, 9.Cibalia 32, 10.NK Inter 26, 11.NK Zadar 24, 12.NK Croatia S. 20

 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.