Vasiljević i Hukić ostali bez titule

Vasiljević i Hukić ostali bez titule

U sedmoj utakmici finala doigravanja košarkaške Superlige Ukrajine, Budivelnyk je pobjedom nad Donetskom (62:69) uspio odbraniti titulu najboljeg kluba tamošnje lige.

Igrači Budivelnyka su, iako sa zaostatkom nakon prvog poluvremena od devet poena, uspjeli šokirati domaću ekipu za koju nastupaju naši internacionalci Saša Vasiljević i Jasmin Hukić. Očito je veliki rezultatski imperativ stvoren nakon čak šest utakmica ovoga finala bio izuzetno velik za igrače Donetska koji su nakon sedam utakmica ove nevjerovatne serije ostali kratkih rukava.

Jasmin Hukić je nakon odlične partije u šestom susretu kada je postigao 14 poena, u ovoj bio nešto neprecizniji postigavši 5 koševa. Donetsku nije pomoglo niti devet poena Vasiljevića koji je odlično razigravao ekipu upisavši osam asistencija. Najefikasniji je Edwards sa 15 poena.

Kod pobjednika, Spencer je bio najbolji sa 20 poena, Morley double-double (15 p. 10 sk.) i Agafonov 9 postignutih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.