Vasilyev objasnio zašto Falcao nije uspio u Engleskoj

Potpredsjednik Monaca

Vasilyev objasnio zašto Falcao nije uspio u Engleskoj

Kolumbijski napadač Radamel Falcao se ovog ljeta vratio u Monaco nakon vrlo neuspješne dvogodišnje epizode u Engleskoj.

Falcao je prvo boravio na posudbi u Manchester Unitedu a zatim i Chelseaju, ali je u oba kluba doživio katastrofu. Nije igrao mnogo, a i onda kada je igrao bio je loš i neprepoznatljiv.

Potpredsjednik Monaca Vadim Vasilyev je u izjavi za francuske medije govorio o napadaču Monaca koji na početku sezone ponovo pokazuje 'znakove života'. 

"Falcao se nikada nije mijenjao, ovo je isti onaj igrač koji je prije nekoliko godina bio jedan od najboljih napadača na svijetu. Vidjeli smo da je u formi na početku sezone ali i na prijateljskim utakmicama. Zabijao je golove, motivisan je i mislim da će ovo biti njegova godina", rekao je Vasilyev, koji je potom dao svoj komentar na njegov neuspjeh u dva engleska kluba:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne znam da li United i Chelsea nisu imali ili nisu željeli imati strpljenja. Trebali su mu više vjerovati, a ove godine će vidjeti da su pogriješili".

Radamel Falcao je ove sezone odigrao dvije utakmice u playoffu Lige prvaka i u obje je bio strijelac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti