Vatreni protiv Ronalda
Foto: EPA

Island izbjegao Hrvatsku

Vatreni protiv Ronalda

Midhat Šljivak

Island piše povijest fudbala u ovoj zemlji. Pobjedom nad Austrijom od 2:1 prošli su u osminu finala Evropskog prvenstva, gdje će igrati s Engleskom.

Do 94. minute meča Island je bio treći u grupi i protivnik bi mu bila Hrvatska, ali Traustason je postigao gol, pa su Islanđani došli do druge pozicije u grupi.

Portugal je pao na treće mjesto, te će u osmini finala igrati protiv Hrvatske, što je uz meč Italije i Španije najinteresantniji duel eliminacijskog dijela takmičenja.

Mnogi bi rekli kako Hrvatska nije imala sreće, ali s obzirom na to kako Vatreni igraju, moglo bi se slobodno reći kako je Portugal veći gubitnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi