Vatreni u ofanzivi, no Hrgota nije izgubljen za Zmajeve

Moramo pokušati

Vatreni u ofanzivi, no Hrgota nije izgubljen za Zmajeve

A. Beganović

Pretposljednje 33. kolo Bundeslige obilježio je jedan Bosanac. Ne, nije riječ o Vedadu Ibiševiću, nego o mladom 20-godišnjem napadaču Borussije Moenchengladbach, Branimiru Hrgoti, koji je u gostujućoj pobjedi svoje momčadi u Mainzu (4:2) postigao tri gola.

Branimir Hrgota rođen je 1993. godine u Jajcu, a svoje prve nogometne korake napravio je u Švedskoj u klubu IK Tord. U sezoni 2011-2012 za prvu momčad Jonkopings Sodre odigrao je 39 utakmica i pritom je postigao 28 golova, što je bilo dovoljno za pozivnicu u Moenchengladbach.

Hrgota je član i mlade švedske reprezentacije, no još uvijek nije igrao za seniorski tim, tako da nije izgubljen za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.

Međutim, svoju šansu u njegovom angažmanu vide i u Hrvatskoj, čiji su čelnici Saveza već krenuli u ofanzivu, odnosno naš zapadni susjedi su već uspostavili kontakt s Branimirom i njegovimn roditeljima, te su sigurni da će ovaj napadač izabrati Vatrene.

Napadač, kojeg u Švedskoj upoređuju sa Zlatanom Ibrahimovićem, još uvijek nije rekao "da" Vatrenim, tako da možemo reći i da nije izgubljen za Zmajeve.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Svima treba biti jasno da sam u Švedskoj stekao nogometno ime i to treba poštovati. Znam samo jedno, sve odluke koje smo donijeli ja i moj zastupnik u dogovoru sa mojim roditeljima, bile su ispravne za moju karijeru. Ne sumnjam da ćemo prilikom odabira reprezentacije dobro postupiti. Ali za to će trebati pričekati još neko vrijeme", za Sportske novosti je izjavio Hrgota.

Dakle, Hrgota još uvijek nije odabrao nacionalni tim za koji će igrati. Na potezu je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.