Važna pobjeda Mallorce nad Betisom

Primera

Važna pobjeda Mallorce nad Betisom

M. Šljivak

Fudbaleri Mallorce savladali su večeras u posljednjem susretu 36. kola Primere ekipu Betisa sa 1:0,  te su ostali u igri za opstanak u Primeri.

Dominirala je Mallorca od samog početka susreta. Stvorili su nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, a uspjeli su postići i gol. Igrala se 21. minuta susreta kada je Temer Hamed iskoristio jednu odbijenu loptu, te ju je pospremio u mrežu za vodstvo od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku susreta se igrao dosta slabiji fudbal. Mallorca je branila stečeno vodstvo, koje im je značilo veće šanse za opstanak u ligi, a sa druge strane Betis nije imao velike želje da napadne.

Na kraju je susret okončan pobjedom Mallorce, koja tako još uvijek gaji nade za opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.