Već je bilo dogovoreno da napusti Manchester United, a onda je jedan trening sve promijenio

Junak Crvenih đavola u Madridu

Već je bilo dogovoreno da napusti Manchester United, a onda je jedan trening sve promijenio

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda remizirali su sinoć u gostima protiv Atletico Madrida (1:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Crveni đavoli su odigrali poprilično lošu utakmicu na Wanda Metropolitanu, ali su u samom finišu utakmice iz prve ozbiljnije šanse uspjeli da dođu do gola i solidnog rezultata pred revanš na Old Traffordu.

Junak Uniteda sinoć je bio mladi Anthony Elanga koji je šansu dobio s klupe, a to je itekako iskoristio jer je u finišu utakmice zabio pogodak za konačnih 1:1.

Ralf Rangnick je dao Elangi šansu u prvom timu kada je preuzeo klupu Uniteda i pokazalo se da je to bila jako dobra odluka. Njemački stručnjak sinoć je poručio da je Elanga bio na korak od odlaska iz Uniteda, ali da se sve promijenilo nakon jednog treninga.

"Znam da je bilo priče kako ga klub želi prodati, ali onda sam ga vidio na treningu i sve se promijenilo. Sjećam se da je to bio trening pred Crystal Palace i on je na njemu bio daleko najbolji i nevjerovatno je koliko se trudio", rekao je Rangnick i nastavio.

"Tražio sam od svojih pomoćnika da se raspitaju oko njegove situacije u klubu i znam da su mi rekli da je već neka posudba bila dogovorena. Dao sam mu šansu protiv Palacea, a onda sam čelnicima kluba poručio da računam na njega i da ga ne smijemo pustiti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Rekao sam i njemu da mora nastaviti tako da se trudi na treninzima i pokaže da je to prava odluka. Tako je uradio i na kraju prelaznog roka je ostao u klubu. Sada se pokazalo da je to bila odlična odluke i da nismo pogriješili".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi