Već postaje tradicija: Bh. kadeti danas protiv Danske počinju put na Euru

EP se igra u Engleskoj

Već postaje tradicija: Bh. kadeti danas protiv Danske počinju put na Euru

Endin Čaušević

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine već treću godinu zaredom je stalni učesnik Evropskih prvenstava. Izabranici Sakiba Malkočevića nisu podbacili ni ove godine jer se ime bh. reprezentacije našlo u žrijebu za ovogodišnji Euro koji se igra u Engleskoj.

Naši mladi fudbaleri do plasmana na smotru najboljih reprezentacija u Evropi došli su preko prvog mjesta u Grupi 6 elitnog runda kvalifikacija nakon pobjede u odlučujućem meču protiv selekcije Danske. Upravo protiv ove reprezentacije Zmajići će danas početi svoj put na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Bh. kadeti već treću godinu zaredom igraju na završnom turniru, a prvi meč ekipa Sakiba Malkočevića igra danas. Kao što smo već napisali protivnik naše selekcije je Danska, a u grupi se nalaze još reprezentacije Belgije i Irske.

Selekcije iz ove grupe C nalaze se u malom engleskom gradiću Loughboroughu, a utakmice će se igrati na terenu Univerziteta Loughborough. Kao što ste već i navikli na licu mjesta nalazi se i ekipa SportSport.ba, a odmah nakon meča možete očekivati fotogaleriju sa ovog susreta, te izjave iz našeg tabora.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Danske igra se danas od 13:30 sati. Sretno našim momcima!

Top Komentari

Korisnik
500 eura na Dance zicer dana
4 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi