Već se dosta toga promijenilo: U Unitedu je svima svanulo dolaskom Solskjaera
Solskjaer je kao fudbaler u Manchester Unitedu proveo 11 godina i za to vrijeme je osvojio 12 trofeja, te je postigao 126 golova u 366 odigranih utakmica

Promjene su očite nakon dva dana

Već se dosta toga promijenilo: U Unitedu je svima svanulo dolaskom Solskjaera

Midhat Šljivak

Ole Gunnar Solskjaer vodit će ekipu Manchester Uniteda do kraja sezone.

Nakon što je rukovodstvo kluba uručilo otkaz Joseu Mourinhu, odlučeno je da norveški stručnjak preuzme vođenje kluba uz pomoć Mikea Phelana.

Dolaskom Solskjaera i Phelana najavljen je povratak na način igre kakav je gajio legendarni Sir Alex Ferguson. Obojica su učenici slavnog Škota, a Solskjaer je ovaj stil igre preuzeo za ekipu Moldea koju je vodio prethodnih nekoliko godina.

"Gledam na to kao perfektan način vođenja kluba. U našem malom svijetu sa drugačijim uslovima i manjim prihodima, morali smo napraviti mini Manchester United. Ako je ovaj sistem dobar za United, definitivno je dobar i za Molde", rekao je Solskjaer kada je 2011. godine preuzimao norveški tim.

Fergijev sistem se sa Solskjaerom vraća na Old Trafford i sigurno je da će se to itekako dopasti navijačima Crvenih đavola.

Vratio je osmijehe u klub

Prva stvar koju je novi menadžer Uniteda napravio po povratku u klub bio je izuzetan i apsolutno je sve oduševio. Poklonio je norvešku čokoladu recepcionerki Kath Phipps koja je na ovoj poziciji već decenijama unazad, a upravo ga je ona dočekala u klubu kada je dolazio 1996. godine.

I ostatak ekipe ga je dočekao širom otvorenih ruku. Uglavnom su to uposlenici koji su dugo u klubu i koji su zapamtili njegov boravak na Teatru snova u periodu od 1996. do 2007. godine.

"Atmosfera se promijenila tokom noći. Podigao je klub na noge, a neki momci koje je Mourinho sklonio sa strane u prethodne dvije i po godine, ponovo su tu i ponovo se smiju", rekao je za Daily Mail izvor blizak klubu.

Osmijeh na licima fudbalera je također prisutan. Nema negativne atmosfere koja je bila tokom boravka Mourinha i Solskjaer je već sad napravio veliki posao.

"Menadžer je stigao sa osmijehom i otkad ga znam on je takav. On dobro poznaje tim, legenda je koja je osvojila dosta trofeja ovdje. Uvjeren sam da će on i Mike prenijeti svoju filozofiju igre na nas fudbalere", rekao je Ashley Young.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Norveški trener će debi na klupi Uniteda imati u subotu kada će Crveni đavoli gostovati ekipi Cardiffa, ekipi koju je Solskjaer vodio kratak period u 2014. godini.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

alminol
@sportsport, 'ebla vas bajadera
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi