Već viđeno: Nije prvi put da se susret Premijer lige ne odigra zbog neizmirenih dugovanja

Prije pet godina smo imali identičnu situaciju

Već viđeno: Nije prvi put da se susret Premijer lige ne odigra zbog neizmirenih dugovanja

Midhat Šljivak

Sportska priča dana u Bosni i Hercegovini je otkazana utakmica 15. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Čelika.

Iako su gosti dopustovali na Grbavicu, saopšteno im je kako zbog neizmirenih dugovanja ne mogu odigrati meč, pa je susret otkazan.

Zeničani su dobili rok za isplatu dugovanja. Ako do petka ne izvrše uplate, bit će izbačeni iz lige, a u svakom slučaju im slijedi kazna od Disciplinske komisije.

Otkazivanje utakmice zbog neizmirenih dugovanja već je ranije viđeno u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a desilo se to 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tada je ekipa Zvijezde iz Gradačca izgubila meč protiv Sarajeva za zelenim stolom sa 3:0, jer su u prvom kolu nove sezone imali dugovanja prema Gradini iz Srebrenika u iznosu od 70.000KM.

Tim iz Gradačca nije ispoštovao rokove za uplatu dugovanja za transfer Amera Ordagića, pa meč protiv Sarajeva nije odigran i pobjeda je Bordo ekipi dodijeljena za zelenim stolom.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Leo
Pa prije 2 sata napisali da je nezapamćena situacija
5 0
Benjamingst
Treba ocistiti ljude iz Fudbalskog saveza BiH Neka ih zamjene bivsi FUDBALERI u Savezu BiH Ovo nema nigdje samo u BiH Korupcija
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi