Večeras dodjela nagrada Idol nacije
Sergej Barbarez ponio je priznanje za "nemjerljiv doprinos bh. fudbalu"

U organizaciji SportSport.ba

Večeras dodjela nagrada Idol nacije

Sarajevski Dom mladih večeras će po drugi put biti domaćin manifestacije dodjele nagrada za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine - Idol nacije.

U organizaciji najčitanijeg sportskog portala u regionu, SportSport.ba, večeras će i zvanično biti proglašen najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine u ovoj godini, ali i najbolji u još 15 kategorija. Deset nominacija za najboljeg fudbalera BiH u ovoj godini predložio je najbolji bh. trener u izboru SportSport.ba za prošlu godinu Mehmed Baždarević, a u konkurenciji su se nalazili: Edin Džeko (Wolfsburg), Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), Emir Spahić (Montpellier), Saša Papac (Glasgow Rangers), Zlatan Bajramović (Eintracht), Miralem Pjanić (Lyon), Sejad Salihović (Hoffenheim), Alen Škoro (Sarajevo), Vedad Ibišević (Hoffenheim) i Elvir Rahimić (CSKA).

Novinari i urednici svih relevantnijih medija u Bosni i Hercegovini nominovali su najbolje u još 14 kategorija: Najbolji fudbaler Premijer lige BiH, najbolji bh. fudbalski trener, najbolji strani fudbaler u Premijer ligi BiH, najbolji golman Premijer lige, najorganizovaniji klub Premijer lige BiH, najbolji fudbalski sudija BiH, najbolji mladi fudbaler BiH (U-21), najbolji juniorski fudbaler BiH (U-19), najbolji kadetski fudbaler BiH (U-17), najbolji igrač malog fudbala BiH, najbolja fudbalerka BiH, najbolji fudbalski radnik BiH, otrkiće godine i najbolji trener Premijer lige BiH.

Selektori koji su predlagali najbolje ujedno su činili i stručni žiri, koji je rado u sastavu: Adnan Beganović, SportSport.ba, Oleg Lokmić, Avaz, Belmin Karamehmedović, BHT, Sinan Sinanović, San, Nermin Mahmutović, Global, Bakir Tiro, Sport Centar, Siniša Trkulja, Euroblic, Adis Hadžić, OBN, Mirza Trbonja, Avazov Sport, Jasmin Ligata, Oslobođenje, Kemal Ahmetović, Federalna TV, Vedran Radenović, Nezavisne novine, Sejo Teftedarija, Hayat, Mirza Dautbegović SportSport.ba i Saša Ibrulj, Dnevni list.

SportSport.ba je također odlučio da uruči priznanje za "nemjerljiv doprinos bh. fudbalu" legendi bh. fudbalske reprezentacije Sergeju Barbarezu, koji je svih ovih proteklih godina bio zaštitni znak Zmajeva.

Svečana ceremonija dodjela nagrada održaće se večeras, sa početkom u 19:30 sati, uz direktan televizijski prenos na NTV Hayat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.