Večeras počinje treće pretkolo Lige prvaka

Liga prvaka 3. pretkolo

Večeras počinje treće pretkolo Lige prvaka

Midhat Šljivak

Sa večerašnje dvije utakmice započeće treće pretkolo najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi, Ligi prvaka.


Treća runda biće ovorena u Kijevu, gdje će domaća ekipa Dinama ugostiti holandski Feyenoord. Najbolji igrač Dinama Andrij Ševčenko se prije nekoliko dana oprostio od aktivnog igranja fudbala, no u Kijevu su složili sjajan tim i za narednu sezonu. Sastavu od prošle sezone pridruženi su Niko Kranjčar i Miguel Veloso u veznom redu, te napadači Admir Mehmedi i Marco Ruben.

Sa druge strane Feyenoord u ovaj susret uzlazi kao autsajder. Ekipa koja u svom sastavu nema velikih zvijezda pojačana je sa nekoliko igrača iz holandskog prvenstva, no protiv Dinama će uprkos sjajnoj prošloj sezoni, biti autsajder.

Drugi susret donosi duel škotskog i grčkog viceprvaka Motherwella i Panathinaikosa. Motherwell je povijesnu priliku za nastup u Ligi prvaka dobio nakon izbacivanja Glasgow Rangersa iz lige i evropskih takmičenja. Motherwell je autsajder u ovom dvomeču i biće im veoma teško da prođu
grčki tim koji je uprkos 11 novih igrača u timu apsolutni favorit za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Liga prvaka, 3. pretkolo:

19:00 Dinamo Kyev - Feyenoord
20:45 Motherwell - Panathinaikos

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.