Vedin Kulović zabio za veliku pobjedu NK GOŠK protiv FK Sloboda!

Važan trijumf Gabeljana u borbi za opstanak

Vedin Kulović zabio za veliku pobjedu NK GOŠK protiv FK Sloboda!

M. Šljivak

GOŠK je u 26. kolu Premijer lige u Gabeli ugostio Slobodu i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 3:2.

Jako dobar meč viđen je u Gabeli, a na kraju je domaći tim upisao veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak.

GOŠK je bolje ušao u meč. Igrala se 14. minuta kada je lijepu akciju domaćeg tima završio Mirsad Ramić za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nakon primljenog gola Sloboda se probudila. Bili su bolji tim na terenu, a u 41. minuti su stvorili prvu pravu šansu. Antonio Vidović se našao u idealnoj poziciji za postizanje gola, ali nije uspio zabiti.

Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima od 1:0, da bi Sloboda nakon deset minuta igre u nastavku uspjela da dođe do gola. Pogodio je Baraban za 1:1.

Radost gostiju iz Tuzle trajala je samo jedan minut. Već u narednom napadu Mirsad Ramić ponovo pogađa za 2:1 nakon što ga je proigrao Gržan.

Mogao je Ramić u 65. minuti riješiti pitanje pobjednika. Imao je stopostotnu šansu, ali nije pogodio, pa je jako brzo uslijedila kazna.

Tuzlaci do novog izjednačenja dolaze u 72. minuti. Eurogol postiže Antonio Vidović za veliku radost gostiju i poravnanje rezultata na 2:2.

Ipak, u 82. minuti meča GOŠK dolazi do tri boda. Sjajnu akciju je odigrao domaći tim, a završio ju je Vedin Kulović pogotkom za pobjedu ekipe iz Gabele od 3:2.


Premijer liga BiH, 26. kolo:

GOŠK - Sloboda 3:2 (Ramić 14', 57', Kulović 82' / Baraban 56', Vidović 72')

NK GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Gržan, Đajić, Vukoja, Ramić, Vego.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Muminović, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Ćivić, Hadžanović, Ignjatović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi21
Sarajevo, Zrinjski i Široki zaslužili u evropu. Ja bi ukino ovo jedno mjesto, niko nije zaslužio. Fuj. Kvalitet lige NIKAD GORI.
7 0
costa.kostic
Dobro je reko igrac slobode(privvv) ma borimo se za opstanak kakva evropa
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi