Sarajevo pod pritiskom dočekuje Široki Brijeg, Sloboda na važnom ispitu u Gabeli

Posljednja dva meča 26. kola

Sarajevo pod pritiskom dočekuje Široki Brijeg, Sloboda na važnom ispitu u Gabeli

A. Čaušević

Utakmicama u Sarajevu i Gabeli bit će kompletirano 26. kolo Premijer lige. 

Na stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo će biti domaćin Širokom Brijegu. Poslije jučerašnjih rezultata pritisak je na Bordo timu. Zrinjski je prišao na -3, dok će tim iz Hercegovine ostati na trećem mjestu bez obzira na krajnji ishod večerašnjeg duela.

Izabranici Husrefa Musemića, koji neće moći računati na suspendovane Miloša Stanojevića i Amara Rahmanovića, te povrijeđenog Selmira Pidru, nisu dobili posljednja dva meča na svom terenu, sigurno će biti pod pritiskom, međutim ove sezone su u takvim situacijama obično izlazili kao pobjednici.

"Svaki naredni kiks nam može predstaviti probleme, ne želimo u to ulaziti. Pidrina povreda nas je malo nasekirala, ali nadamo se da će sve biti dobro. Imamo nekih problema u igračkom kadru zbog kartona, ali naći ćemo zamjene. Imamo maksimalan respekt prema Širokom iako smo ih nedavno dobili 3:0, ali nije to bilo tako lako kako je izgledalo. Pozivam navijače da nas ponovo podrže, kao što su radili i do sada", rekao je Musemić u najavi utakmice.

Širokobriježani tradicionalno dobro igraju na našem najvećem stadionu, iako posljednje utakmice obično napuštaju pognute glave.

"Apsolutno respektujemo FK Sarajevo i njihove dosadašnje rezultate, pokazuju kako su ove sezone definitivno najbolja ekipa. Međutim, nakon što smo ostvarili zacrtani cilj u Kupu BiH, idemo u Sarajevo odigrati što bolju utakmicu i nadamo se pozitivnom rezultatu. Ponavljam, poštujemo ih kao tim, ali i mi ćemo se nešto pitati na Koševu" kazao je kondicijski trener NK Široki Brijeg Mate Brekalo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo bi moglo biti i u Gabeli. GOŠK-u su potrebni bodovi za opstanak, dok bi se Sloboda sa punim plijenom iskočila na četvrto mjesto te tako ostala u igri u borbi za plasman na euroscenu.

Meč u Gabeli počinje u 16:30, dok će duel Sarajeva i Širokog Brijega početi u 19:30.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rimke
2:0 SARAJEVO ŠAMPION
6 1
Edin Merlin
Vedran Puljic !!!!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije