Vedo najbolje ocijenjeni igrač Bundeslge

U izboru Kickera

Vedo najbolje ocijenjeni igrač Bundeslge

Edin Džeko i Zvjezdan Misimović nosili su Wolfsburg do naslova prvaka Njemačke, ali jedan je drugi bh. reprezentativac u izboru Kickera najbolje je ocijenjen igrač Bundeslige ove sezone.

Napadač Hoffenheima, Vedad Ibišević, sa ukupnom valorizacijom od 2,53, u izboru njemačkog portala Kicker.de, najbolje je ocijenjen fudbaler ove sezone u njemačkoj Bundesligi.

Kakva je to samo sezona bila za bh. reprezentativce u Njemačkoj. Džeko i Misimović su osvojili Bundesligu, njih dvojica su zajedno sa Sejadom Salihovićem izabrani u idealni tim njemačkog šampionata, Džeko i Grafite su srušili sve rekorde po efikasnosti, a Vedad Ibišević najbolje je ocijenjeni igrač Bundeslige i pored činjenica da je odigrao samo pola sezone!!!

Senzacija jesenjeg dijela fudbalskog prvenstva u Njemačkoj bio je Hoffenheim, predvođen našim majstorom Ibiševićem. Podsjetimo, Vedo je u samo 17 susreta u prvom dijelu sezone postigao čak 18 golova i da nije bilo nesretne povrede, sigurni smo da bi se Hoffenheim borio sa Wolfsburgom za naslov, a Vedo bi sa Edinom bio u vrhu liste strijelaca.

Međutim, ni povreda, koja ga je udaljila sa terena na duže vrijeme, nije spriječila Ibiševića sa ponese priznanje Kickera.

Džeko je u ovom izboru na diobi 6. mjesta, a Salihović je 23., dok Miske dijeli 42. poziciju.

Najkorisniji igrači u izboru Kickera

1 Ibišević 2,53
2 Enke 2,67
3 Ribery 2,74
4 Grafite 2,76
5 Benaglio 2,87
6 Džeko 2,88
   Lahm 2,88
   Šimunić 2,88
9 Neuer 2,91
10 Drobny 2,92
...
23. Salihović  3,07

...

42. Misimović  3,22 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.