Vedo pogodio sa bijele tačke

Bundesliga

Vedo pogodio sa bijele tačke

Hoffenheim je sa visokih 4:0 slavio na gostovanju kod Kolna, dok je Wolfsburg neočekivano poražen na svom terenu od Nurnberga u okviru njemačke Bundeslige.

Trener Hoffenheima Ralf Ragnick ostavio je napadača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedada Ibiševića na klupi, dok je drugi zmaj u dresu njemačke ekipe Sejad Salihović započeo susret, te na terenu proveo svih 90 minuta.

Hoffenheim je krenuo furiozno u utakmicu. Prvo je Eduardo već u petoj minuti doveo goste u prednost, a već nakon 11 minuta igre bilo je 2:0, nakon što se u strijelce upisao i Edu. Već u prvoj minuti nastavka Demba Ba je doveo Hoffenheim na visokih 3:0 i pitanje pobjednika već je bilo riješeno.

Početkom drugog poluvremena, u igru je umjesto Obasija ušao Ibišević, koji je u posljednjoj minuti utakmice sa bijele tačke postavio konačan rezultat od 4:0.



Wolfsburg je na Volkswagen Areni dočekao Nurnberg u nadi da će lako doći do sva tri boda, što međutim nije bio slučaj. Oba bh. reprezentativca u dresu aktuelnog prvaka Njemačke dobila su priliku od prve minute, pa su tako svoje mjesto u prvih 11 kod trenera Armina Veha zauzeli Zvjezdan Misimović i Edin Džeko.

Međutim, Nurnberg se pokazao kao veoma tvrd orah. Prvih 45 minuta igre proteklo je bez golova, ali je zato drugo poluvrijeme obilovalo pogocima. Prvo je u 56. minuti Bunjaku doveo goste u vodstvo, ali su se Vukovi vrlo brzo vratili. U 59. minuti Dejagah je izjednačio na 1:1, ali je Bunjaku svojim drugim golom u 64. minuti ponovo doveo Nurnberg u prednost. Ponovno izjednačenje Wolfsburgu (2:2) donio je udarcem sa bijele tačke Brazilac Grafite, koji je predhodno na terenu zamijenio sunarodnjaka Josuea. Međutim, u sudijskoj nadoknadi vremena Kluge je postigao gol za veliku pobjedu Nurnberga nad aktuelnim prvakom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.