Igrao s velikim uspjehom u Premijer ligi BiH, a jučer okončao svoju karijeru
FOTO: eZadar

Bio je član senzacionalne šampionske generacije

Igrao s velikim uspjehom u Premijer ligi BiH, a jučer okončao svoju karijeru

H. Zilić

U utakmici hrvatskog Kupa između Primorca iz Biograda i Hajduka, fudbalsku karijeru je okončao Vedran Ješe (40).

Pomenuti fudbaler iza sebe ima zanimljiv fudbalski put.

Bio je član šampionske generacije Zagreba koja se 2002. godine okitila titulom prvaka Hrvatske, a nakon toga zbog političkih razloga bio je prisiljen preći u Dinamo iako mu je velika želja bila dres Hajduka.

Nakon kratke epizode u Dinamu Ješe je igrao još za Inter Zaprešić prije odlaska u Evropu gdje je nosio dres Thuna, Bneyi Yehude, Ashodda.

Nakon toga stigao je u Premijer ligu BiH. Dvije godine je bio član Olimpika za koji je skupio 34 nastupa, a u periodu od 2011. do 2014. godine igrao je i za Široki Brijeg u čijem dresu je zabilježio 63 nastupa i pružao je vrlo dobre partije na bh. terenima.

Između Olimpika i Širokog imao je kratku epizodu u grčkoj Kavali, nakon Pecare odigrao je sezonu za Zadar, da bi 2015. godine obukao dres Primorca iz Biograda u kojem je i jučer završio karijeru.

Vedran Ješe rođen je u Banja Luci 3. feburara 1981. godine, a ima i upisana dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Top Komentari

SeoRusilac
Savez napolje
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi