Vrhovac se ustalio u prvi tim: Sretan sam, nosim dres koji mnoga djeca sanjaju

Proglašen igračem utakmice protiv FK Tuzla City

Vrhovac se ustalio u prvi tim: Sretan sam, nosim dres koji mnoga djeca sanjaju · Intervju

S. Mlaćo
Prema izboru novinara, najboljim igračem subotnjem utakmice FK Željezničar – FK Tuzla City proglašen je stoper tima sa Grbavice Vedran Vrhovac.

Plavi su slavili 2:1, a Vrhovac je sjajnu partiju krunisao i pogotkom za vodstvo svog tima.

Ustalio se u prvim tim i odlično funkcioniše u paru sa iskusnim Aleksandrom Kosorićem.

"Važna pobjeda za nas i jako bitna tri boda za nastavak prvenstva. Znali smo da nas čeka teška utakmica protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u Premijer ligi, maksimalno ozbiljno smo se pripremali kroz cijeli tjedan i na kraju mislim zasluženo slavili. Utakmicu je po mom mišljenju presudilo naše veoma dobro prvo poluvrijeme gdje smo stekli prednost od 2:0, te na kraju uspjeli odbraniti prednost od ta dva gola“, govori Vrhovac na početku razgovora za SportSport.ba.

Tri boda i pohvale koje je dobio mnogo mu znače.

“Prije svega bih pohvalio cijelu ekipu na pristupu i borbi tijekom cijele utakmice, te stručni stab na pripremi utakmice. Svojom igrom mogu biti zadovoljan, iako sam uvijek samokritičan, kako bi mogao još neke stvari unaprijediti u svojoj igri“.

Oglasi

Opis nije dostupan.

U Kupu je ranije postigao prvi pogodak za Željezničar, no tada nije bilo publike. Ovaj, pred vjernim navijačima, smatra onim 'pravim' prvijencem.

“To je bilo prošle godine u Kupu, ali nije bilo istog značaja. Tada nije bilo navijača, a sada jeste i sve je drugačije. Sretan sam zbog postignutog gola naravno, smatram da je to nagrada za sav trud i rad iz prethodnog perioda. Zaista je prelijep osjećaj zabiti gol na Grbavici pred navijačima i sigurno da će ovaj gol ostati urezan u moje uspomene! Zahvalio bi se naravno svojim suigračima bez kojih ništa ovo ne bi bilo moguće. Dobio sam i mnogo čestitki, ali najljepše su one od obitelji i djevojke koji su mi svakodnevna podrška“.

Na Grbavicu je stigao iz zeničkog Čelika na 'mala vrata'. Vrijedno je radio, čekao svoju šansu i sada dočekao.

”Stigao sam na Grbavicu na početku prošle sezone, kada je već bilo odigrano šest kola. Nisam bio prošao ni pripreme tada, ekipa je već bila uigrana, bilo je teško nametnuti se tako da sam tokom cijele polusezone skupio vrlo malo minuta. U drugoj polusezoni sam odigrao malo više utakmica, pratili su nas nažalost loši rezultati tako da prethodnu sezonu mogu smatrati sezonom za zaborav. Ove sezone ekipa igra vrlo dobro, svi dajemo svoj maksimum, idemo od utakmice do utakmice i želimo da osvojimo što više bodova. Igram standardno, sretan sam zbog toga jer svakom igraču to mnogo znači i želim da nastavim u ovom ritmu”.

Oglasi

Na Grbavici s obzirom na brojne probleme koji su pratili klub mogu biti zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone. O tome koliki su stvarni dometi sadašnje ekipe ne priča se puno.

”Kao što sam prethodno rekao, idemo od utakmice do utakmice, ne razmišljamo mnogo unaprijed. Možemo obećati da ćemo svaku utakmicu ostaviti srce na terenu, a na kraju sezone ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno”.

Opis nije dostupan.

Priznaje da je sretan na Grbavici.

“Lijepo se osjećam na Grbavici, pogotovo ove sezone kad su se navijači vratili na tribine. Željo je veliki klub i velika mi je čast obući dres koji mnoga djeca sanjaju. Vjerujem u trud i rad, da nije bilo toga sigurno ne bi bio tu gdje sam sada“.

Oglasi

Ističe da je mnogo posvećen nogometu. I kada je slobodan ne može bez najvažnije sporedne stvari na svijetu.

“Svoje slobodno vrijeme uvijek pokušam maksimalno iskoristiti i što bi se reklo napuniti baterije za dalje. Uglavnom odem sa djevojkom na neki izlet, provedem vrijeme sa obitelji i prijateljima, pogledam neku utakmicu i tako. Kad je pauza volim igrati mali nogomet, to isto dođe neka vrsta treninga tako da i u slobodno vrijeme ne mogu daleko od nogometa”.

Nije se puno dvoumio kada smo ga pitali ko mu je idol, a izdvaja i jednog nogometaša iz Premijer lige.

“Od nogometaša u Premijer ligi izdvojio bi Slobodana Jakovljevića koji je već dugo godina jedan od najboljih defanzivaca Premijer lige. Za svog idola izabrao bi Paola Maldinija, kojeg sam kao mali uživao gledati u dresu Milana, čak i danas pogledam neki njegov klip na internetu”, završio je u razgovoru za SportSport.ba 22-godišnji prvotimac Željezničara Vedran Vrhovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrhovac je rođen u Busovači, nastupao je za NK Vitez, NK Novigrad te NK Čelik Zenica.

Nosio je i dres mlade reprezentacije naše zemlje, a ove sezone u dresu Željezničara upisao je 12 nastupa u Premijer ligi te jedan u Kupu BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Vrh stoper
4 1
user1603273752
Kad se sjetim kakav je bio u Celiku aaa...mali je masina,dabogda nekad zavrsio negdje u ligama 5 abd....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi