Šok zbog jednog od najdugovječnijih trenera svijeta: Došao je kraj nakon 16 godina

Igrači ostali u čudu

Šok zbog jednog od najdugovječnijih trenera svijeta: Došao je kraj nakon 16 godina

Eldar Ganibegović

Norvežanin Vegard Hansen (53), jedan od najdugovječnijih trenera na svijetu, dobio je otkaz u tamošnjem Mjondalenu nakon 16 godina.

Hansen je potpisao ugovor s Mjondalenom 1. januara 2006. godine, a sada je došlo vrijeme za rastanak. 

Kako prenosi Eurosport.no , Mjondalenovi igrači su u četvrtak ujutro obaviješteni da Hansen više neće biti trener momčadi, što je izazvalo pomutnju u svlačionici.

Čini se da su igrači bili šokirani kada su čuli ovu vijest, iako momčad u posljednje vrijeme nije bilježila dobre rezultate.

U posljednjoj fazi norveškog prvenstva Mjondalen je doživio bolno poniženje sa Sogndalom, rezultat je bio 0:4, što je dovelo do smjene trenera.

U 2014. godini Hansen je uspio promovisati Mjondalen, ali nakon samo jedne sezone provedene u prvom rangu, momčad je ispala u drugu ligu.

Uslijedilo je još jedno kvalifikovanje u Eliteserien 2018. godine, ali je Mjondalen ponovo ispao dvije sezone kasnije.

Čini se da će upražnjeno mjesto Vegarda Hansena privremeno popuniti Kevin Nicol.

Daleko najdugovječniji menadžer na klupskoj razini je Britanac Fred Everiss koji je vodio West Bromwich Albion od 1. augusta 1902. do 31. maja1948., 45 godina, devet mjeseci i 30 dana.

Na reprezentativnoj razini Guillermo Stabile bio je selektor Argentine 18 godina, deset mjeseci i dva dana.

Top Komentari

DadiG
Još jedan “šok” u naslovu. Bravooooo
1 0
Mele
Nepunih 17 godina je on bio trener u ovom klubu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti