Veh: Džeko ima cijenu, ali...
Džeku krenulo i u novoj sezoni

"Dijamant" nije jeftin

Veh: Džeko ima cijenu, ali...

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativni napadač nedavno se spominjao kao Sevillino eventualno pojačanje, no trener Vukova Armin Veh ističe da "dijamant" ima cijenu, ali ona uopšte nije niska.

Ne treba ni pominjati kakva je potražnja bila za Džekom ovog ljeta, ponajviše ga je želio Milan u svojim redovima, a kako je ta mogućnost propala, početkom nove sezone u red klubova koji žele "dijamanta" svrstala se i španska Sevilla.

Edin Džeko nije imao bajan start u Bundesligi, bar ne onakav kakvog svi priželjkujemo, no onda je naš napadač proradio sa dva gola protiv Schalkea, a jedan je ubilježio i u sinoćnjem eliminiranju Wolfsburga kod Koelna. Trener Wolfsburga, Armin Veh, tvrdi da Džeko ima svoju cijenu, no ta cijena i nije baš tako niska.

"Uvijek postoji mogućnost da igrač koji posjeduje Edinove kvalitete probudi interes drugih timova. Mi moramo  biti spremni na to, no jasno je da igrač poput Džeke nije nimalo jeftin", izjavio je bivši trener Stuttgarta.

Cijena prvog napadača naše reprezentacije po njemačkoj stranici transfermarkt.de iznosi 18 miliona eura, a kako je "dijamant" ugovorom za grad automobila vezan do 2013. godine jasno je kako će Nijemci tražiti znatno više. U svakom slučaju, Wolfsburg će inkasirati, a u zimskom prelaznom roku, ko zna, možda Edin preseli na San Siro, u klub njegovih snova - AC Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.